Week van de pedicure 2019. Voeten en Werk

Voor de week van de pedicure 2019 is dit jaar het thema "Voeten en Werk". De start van de campagne is van 13 mei t/m 19 mei  en loopt door 31 december 2019.

Werkend Nederland vaak te laat naar pedicure!

Week van de pedicure 2019 voeten en werk

Uit eerder onderzoek van ProVoet (2011) bleek, dat 8 op de 10 werkenden die hun voeten belasten tijdens het werk kampen met voetklachten. Daarvan zou slechts een kwart een bezoek brengen aan de pedicure of medisch pedicure. Recent onderzoek toont aan dat pedicures en medisch pedicures meer werkenden in hun praktijk treffen, maar vaak pas als klachten in een verder stadium zijn. Dat kan natuurlijk niet, vinden wij.  Daarom zet brancheorganisatie ProVoet de campagne ‘Voeten en Werk’ in om preventief bezoek aan de pedicure en medisch pedicure te stimuleren.

Hoewel er dus een stijgende lijn zichtbaar is  in het aantal werkenden dat de weg naar de pedicure en medisch pedicure vindt (recent onderzoek onder 198 pedicures en medisch pedicures), is professionele voetverzorging nog niet als vanzelfsprekend geïntegreerd. Daarom brengt brancheorganisatie ProVoet het belang van goede voetverzorging voor werkenden onder de aandacht. “Werkend Nederland moet een bezoek aan de pedicure en medisch pedicure niet langer zien als noodzakelijk kwaad bij pijnlijke klachten, maar als een preventief hulpmiddel om goed te kunnen functioneren”, “Het regelmatig laten checken van je voeten hoort erbij om je voeten gezond te houden, waardoor je op een prettige manier je werk kunt blijven doen. ”

voeten en werk
Voetenbad week van de pedicure 2016

Om deze bewustwording te creëren, introduceert ProVoet een ludieke campagne: ‘Voeten en Werk met de gratis voet-APK’. “Je auto laat je tenslotte ook preventief keuren om ingrijpende mankementen te voorkomen. Dat zou ook voor je voeten verstandig zijn”. De komende maanden zal de campagne door heel Nederland klinken. Werkenden kunnen zich aanmelden voor een voet-APK (gratis voetencheck) bij een pedicure of medisch pedicure in de buurt.

We zien steeds meer werknemers in onze praktijk, zoals bouwvakkers, zorgmedewerkers en winkelpersoneel. Mensen met een staand/lopend beroep, wat veel vergt van de voeten. Dat uit zich onder andere in voetklachten als eelt, kloven, nagelproblemen en likdoorns, maar ook in bijvoorbeeld nek- en rugklachten. Ze maken uit nood een afspraak, omdat klachten dusdanig opspelen dat ze in hun werk belemmerd worden. Maar eigenlijk is het dan al te laat. Ook  is het van het grootste belang dat mensen binnen intensieve beroepsgroepen hun voeten goed onderhouden: “Juist preventieve voetverzorging is belangrijk. Zo ben je problemen voor of er snel bij. Gezonde voeten dragen bij aan werkplezier en bovendien kan ziekteverzuim worden tegengegaan.”

massage week van de pedicure 2016
Scrub week van de pedicure 2016

Gratis Voetencheck

Voeten APK

Boek in onze online agenda uw gratis voetencheck, zodat wij u een gratis vrijblijvend advies kunnen geven over uw voeten en schoenen met een eventueel passend behandelplan.