nagelbeugel en nagelregulatie techniek

Veel mensen hebben last van afwijkende of ingegroeide teennagels. Dit kan een kwestie van aanleg zijn, maar ook veroorzaakt worden door onjuist schoeisel. Of het heeft te maken met sportblessures, sporters blijken hier meer dan gemiddeld problemen mee te hebben. Als afwijkend of ingroeide nagels niet goed behandeld worden, dan is het eind van het verhaal meestal een operatieve behandeling door een specialist in het ziekenhuis. Maar vandaag de dag is dat niet meer nodig, mits er een tijdige behandeling door de pedicure plaats vindt. Als medisch pedicure ben ik opgeleid om nagelbeugel/nagelregulatie techniek toe te passen. 

 

De nagelbeugel techniek

Nagelbeugeltechniek kan worden toegepast bij ingroeide teennagels (bolle vorm) en sommige typen krulnagels. In feite is het de enige methode om de groei van de nagel te reguleren en de druk te verminderen. Met andere woorden het doel is om de nagels weer terug te brengen tot normale pijnloze groei. Als pedicure heb ik me gespecialiseerd in de volgende technieken.

 

Nagelbeugel en nagelregulatie techniek

Beugel m.b.v. Remanitdraad

Met behulp van dit draad wordt een beugel gemaakt van Remanitdraad, dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor de tandtechniek. Deze beugel wordt exact op maat gemaakt en is bedoeld om de nagel in de juiste vorm te houden. De beugel is bedoeld om de spanning van de beugel te regelen. Vervolgens wordt de beugel geplaatst. Deze zal met de nagel mee naar voren groeien en moet op een moment indien nodig weer naar achteren worden geplaatst.

 

Beugel m.b.v. de BS Spange techniek

Bij de B.S. Spange techniek gebruikt men een kunststof strip. Deze wordt overdwars op de nagel aangebracht en corrigeert op deze wijze de vorm zodanig dat de omkrulling van de nagel wordt tenietgedaan. De Spange moet zorgvuldig worden aangebracht, eventueel bijgeslepen, om de spanning correct in te stellen.

 

 

Nagelbeugel en nagelregulatie techniek

Beugel m.b.v. de lugaclip

De lugaclip beugels zijn ook vormen van de spangetechniek die worden toegepast. De diverse beugels verschillen van vorm en materiaal en hebben elk hun specifieke voor- en nadelen afhankelijk van de conditie van de patiënt en de nagel.

Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben. In 99% van de gevallen kunt u hiermee een operatieve ingreep, die pijnlijk en lastig kan zijn, voorkomen.

 

Tip

Als u last heeft van een dreigende ingroeide nagel, een pijnlijke nagel of nagelwal heeft, kunt u tweemaal daags +/- 10 minuten de voet even in een lauw badje water met zout oplossing, liefst zeezout, doen. Maak tevens op korte termijn een afspraak met mij, om u van uw ingroeide nagel af te helpen. Blijft u alleen het badje doen, wordt het juist erger. Dit omdat uw nagelwal dan zachter wordt en de nagel er nog beter in kan groeien.