Soorten aandoeningen

Naast cosmetische voetverzorging kan het nodig zijn om specifieke klachten aan de voeten te behandelen. Op de verschillende onderdelen hieronder kunt u zien welke soorten aandoeningen er zoal kunnen zijn. Door op een van de buttons te klikken krijgt u meer informatie over de specifieke aard van de aandoeningen en wat er tegen te doen is. Natuurlijk zijn er nog andere soorten aandoeningen, waar wij u als voetenpraktijk ook mee van dienst kunnen zijn.  Neem gerust contact met ons op indien u hierover vragen heeft. 

schimmelnagels. soorten aandoeningen

Schimmelnagels

Een ontsierende aandoening, soms pijnlijk. Maar ach, eigenlijk valt er best mee te leven. Zo denken de meeste mensen. Schimmels zijn de aanstichters van de zogenaamde "Kalknagels". Gelukkig zijn schimmelnagels tegenwoordig prima te behandelen.

Lees meer over schimmelnagels

 

Eeltvorming, soorten aandoeningen

Eeltvorming

Eelt is een natuurlijk reactie van de huid op extra druk. Personen die veel tillen of zwaar werk met de handen verrichten hebben – als natuurlijke bescherming – eelt aan de handen. Voor de voeten is overmatig eelt echter niet nodig. Onze schoenen zijn tegenwoordig de beschermers van onze voeten. Overmatig eelt geeft vaak aanleiding tot vervelende klachten. Daarnaast staat overmatig eelt aan de voeten onverzorgd.

Lees meer over eeltvorming

Ingroeiende en ingegroeide nagel, soorten aandoeningen

Ingroeiende nagel

Ingroeiende of ingegroeide teennagels (vaak  aan de grote teennagel) zijn een pijnlijke aandoening die zo snel mogelijk moet worden verholpen. Graag geef ik u tips om te voorkomen dat uw nagels gaan ingroeien en laat u zien wat ik als pedicure voor u kan beteken om snel van de pijn te worden verlost.  

Lees meer over ingroeiende nagel

Huidschimmel voet, soorten aandoeningen

Huidschimmel

Huidschimmel wordt ook wel “zwemmerseczeem” genoemd. Veel mensen hebben last van deze (jeukende) huidaandoening. Voorkom dat u besmet raakt!. Bezoek regelmatig de pedicure, deze kan in een vroeg stadium huidschimmelk herkennen. Zo kan en eenvoudige behandeling afdoende zijn.

Lees meer over huidschimmel

Kloven hiel, soorten aandoeningen

Kloven

Kloven zijn plekken waar de huid ingescheurd is.  Deze inscheuringen van enkele millimeters tot en centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. De oorzaak is vaak een droge of juiste verweekte huid.

Lees meer over kloven

likdoorn clavus, soorten aandoeningen

Likdoorn

Een likdoorn ook wel eksteroog genoemd, is een sterke eeltvorming op een klein gebied van de huid. Het is een misverstand om te denken dat een likdoorn een wortel heeft. Een likdoorn groeit van buiten naar binnen. Dat wil zeggen dat het gevormde eelt door de druk op een kleine ruimte naar binnen wordt gedrukt in een kegelvorm. Door de kegelvorm, met de punt naar binnen, doet de likdoorn pijn als men er van de bovenzijde op drukt. 

Lees meer over likdoorn