Waarom uw voeten verzorgen belangrijk is.

Uw voet bestaat uit 28 botten, 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. De 56 botten van uw beide voeten zijn een kwart van het totaal aantal botten in uw gehele lichaam. Gemiddeld lopen we per dag 8.000 a 10.000 stappen. Dit is gemiddeld in een mensenleven 185.000 km. Dus ruim 4 keer de aarde rond. Uw voeten worden dus elke dag behoorlijk zwaar belast. Het is dan ook logisch dat uw voeten soms wel wat extra verzorging en aandacht kunnen gebruiken. Natuurlijk zorgt u daar zelf voor door  een goede hygiëne en passend schoeisel. 

Geeft u uw voeten wel de verzorging die ze verdienen?

Voeten zijn heel belangrijk, maar ze worden bijna niet verzorgd door veel mensen. Aandacht en geld besteden aan hand- en gezichtsverzorging vinden we heel normaal, maar voeten worden door velen overgeslagen ondanks dat ze elke dag toch behoorlijk belast worden. Dat is jammer, want met de juiste voetverzorging voelen uw voeten niet alleen lekkerder aan, ze zien er ook veel beter uit.

Toch kunt u last hebben van klachten zoals eeltvorming, zweetvoeten of likdoorns enz.  En als u suikerziekte heeft, is er een verhoogde kans op voetproblemen. Het kan ook zijn dat u uw voeten gewoon eens wilt verwennen. In al deze gevallen kunt u het best aankloppen bij een professioneel bedrijf. 

Als (medisch) pedicure en podoloog hebben wij speciale opleidingen gevolgd om voetklachten te behandelen, of het nu gaat om likdoorns, ingegroeide nagels, eelt of andere ongemakken. Wij bieden u uitkomst en/of advies en kunnen u helpen problemen in de toekomst voorkomen.