Schimmelnagel

Schimmelnagels - Hoe kom je er aan?

Een schimmelnagel wordt ook nog wel een kalknagel genoemd. Het heeft niets met kalk te maken. De wit/gele verkleuring wordt veroorzaakt door een schimmel.
Dit gebeurt niet altijd bij het lopen op blote voeten in een zwembad of sauna, maar kan ook ontstaan door een beschadiging of door peuteren, krappe schoenen of ander trauma. Vaak krijgen wij de vraag: schimmelnagels - Is daar wat aan te doen?
Je herkend een beginnende schimmelnagel vaak aan een verkleuring van de nagelplaat als een witte oppervlakkige waas op de nagelplaat. Op het moment dat je hem herkend ben je dus veelal ook ruim besmet met de mycose.

Hoe voorkom je het of hoe kom je er vanaf?

Draag slippers in openbare ruimtes (of op het strand) waar mensen op blote voeten lopen. Was sokken en handdoeken op hoge temperatuur. Leef gezond, eet gezond. Mensen met een verminderde weerstand zijn gevoeliger voor infecties.

Maakgebruik van een antimycose medicijn, welke wij als pedicure u kunnen aanbieden. Naast medicatie is het verstandig om frequent  een Pedicure te bezoeken ( 6 a 8 weken). Wij kunnen het proces bespoedigen door het aangetaste gebied van de nagel te verwijderen.
Herstel gaat langzaam en het proces kan meerdere maanden duren.
Continuïteit van de behandelingen en medicatie zijn dan wel noodzakelijk

Schimmelnagels – Is daar wat aan te doen?
Getagd op: